Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2012 20:57 - Срок на годност на една любов
Автор: cattattoo Категория: Тя и той   
Прочетен: 1334 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Знаете ли какво остава след една голяма любов? Да, много добре знаете, защото и аз и вие имаме едно и също минало.Всички го имаме. След като ви мина гневът от финалния скандал, след който се разделихте, започнахте да си припомняте най-хубавите ви моменти заедно. И да страдате за тях. И да си мислите колко непоносимо тъжно е, че тези моменти не само няма да се повторят, но и не ви предстоят никакви други хубави моменти с този човек. А вие сте ги очаквали. Планирали сте ги, представяли сте си живота с него. А защо?

Любовта е възможно най-краткотрайното човешко чувство. Сравнете го с обичта към семейството, привързаността към верните ви приятели, с непоносимостта към онези, чието поведение не одобрявате. Любовта е с най-кратък срок на годност, но в днешния свят тя е продукт, брандиран в опаковка, която ви лъже, че ще трае вечно. И вие вярвате в тази платена реклама, която ви облъчва отвсякъде. И знаете ли кое е най-тъжното – че заради заблуждаващата реклама, вие не успявате да консумирате продукта правилно. А за капак дори не можете да направите рекламация.

Истината е, че сами сте си виновни, защото отваряте продукта и го третирате сякаш няма срок на годност. Сякаш винаги ще е в ръцете ви и често дори не полагате усилия да поддържате състоянието му, каквото е било в началото на разопаковането. Единствените ви планове са свързани с очакването да притежавате тази любов безрезервно до края. И когато това се провали, оставате разочаровани.

image

А сега си представете, че любовта, която имате, има срок на годност до следващия вторник. Представете си, че можете да я имате пълноценно, в най-красивата й форма, но до вторник. Какво ще направите? Ще се отдръпнете от страх, че в сряда ще останете с празни ръце или ще вземете максимума от нея без да мислите за следващия ден? Най-хубавото, което можете да направите, е да се оставите да бъдете искани и да искате без игрички, без хитринки, без чувство за самосъхранение, без страх, без подозрения, без его. Нямате време за тях. Имате време, което трябва да оползотворите по най-добрия начин.

И тук идва въпросът ако разсъждавахте така всеки божи ден от връзката ви, дали щяхте да се вглеждате в дребните детайли, които ви дразнят? Дали щяхте да изпитвате ревност или да се сърдите за малките недостатъци, които не ви изнасят? Дали щяхте да сте онзи човек, който споменава с много повече думи негативите, отколкото позитивите на тази връзка?

Не. Вие щяхте да вземете максимума от случващото се и щяхте да сте истински щастливи, защото давайки най-доброто от себе си, щяхте и да получите същото.

Представете си, че времето ви е крайно ограничено и за да имате щастието в ръцете си, трябва да си го вземете тук и сега. Живейте сякаш вторник е твърде близо, за да ви стигне времето да изживеете всичко, а сряда е прекалено далеч, за да мислите за края. А ако създадете нещо истинско в тази седмица, бъдете спокойни - то ще намери начин да удължи срока си на годност.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930