Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2012 15:15 - Диетата на вашата коса
Автор: cattattoo Категория: Забавление   
Прочетен: 1453 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.09.2012 15:18


  За да е силна и здрава, тя също се нуждае от балансирано меню   image  


Без значение дали я искаме, есента бавно, но сигурно се прокрадва в доскоро безгрижните ни летни дни. И за да се опазим от носните кърпички и сиропи за кашлица, трябва да приемаме колкото се може повече витамини. 

Те обаче съвсем не влияят само на "вътрешното” ни здраве. Бляскавата и силна коса също е подвластна на полезното им действие, но е важно да отбележим, че то дава ефект само тогава, когато приемаме добавките под естествена форма.

Ние сме това, което ядем. Този път съвсем буквално.

Омега-3 мастни киселини
image

Тези съставки спомагат да бъде намален възпалителния процес в организма, включително и върху кожата на главата. Също така подобряват растежа на косата и ѝ придават здрав и естествен блясък. 

Съдържат се в орехи, сардини, ленено масло и сьомга.

Витамини A и C
image

Те допринасят за производството на себум - секрет, който се освобождава от мастните жлези. Наличието му е особено важно, защото предотвратява сухотата на скалпа и косата, също така е "отговорен” и за нейния блясък.

Витамините могат да бъдат набавени от спанак, моркови, сладки картофи, ядки, тикви, чушки, зеле, броколи, брюкселско зеле, ягоди.

Цинк
image

Цинкът е много важен за растежа и възстановяването на тъканите в тялото, като това включва и косата. Недостигът му може да предизвика забавен растеж, пърхот, дори косопад.

Храните, чрез които можете да си набавите елемента, са стриди, кашу, орехи, бадеми, тиквени семки, пълнозърнести продукти.

Протеини
image

65% от структурата на косата включва протеин. Липсата му предизвиква нейното накъсване, изтъняване и безжизненост. Затова не пропускайте да си набавяте необходимите аминокиселини, съдържащи се в животинските продукти. Към тях се числят месото, яйцата, рибата и млечните продукти.

Витамин B12
image
Витамин B12 предотвратява накъсването на косата и я прави еластична. Също така способства за растежа на червените кръвни клетки, които снабдяват с кислород целия организъм, включително и космените фуликули.

Витаминът се съдържа в яйчения жълтък, зеления фасула, рибата, птичето месо, фъстъченото масло и йогурта

.



Тагове:   кожа,   коса,   витамини,   омега 3,   В12,   цинк,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930