Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2012 10:46 - Ирландец си построи жилище от нарязани € 1,4 млрд.
Автор: cattattoo Категория: Забавление   
Прочетен: 1374 Коментари: 0 Гласове:
2



 Франк Бъкли- безработен ирландски артист, си построи жилище от нарязаните останки на 1,4 милиарда евро (1,82 млрд. долара), предаде Ройтерс.image

Артистът си построилапартамент във фоайето на офис сграда в Дъблин, останала празна от завършването й преди четири години. Тогава бе пикът на злополучния строителен бум в страната.

Домът е построен с тухли от нарязани евро банкноти, които е взел назаем от ирландския монетен двор.

"Това е отражение на цялата лудост, която ни беше обзела", споделя Бъкли за произведението си, което нарича "жилище за един милиард евро".

"Хората наляха милиарди евро в строителството на сгради, които сега не струват нищо. Исках да създам нещо от нищо", изтъкна той.

След като Ирландия се присъедини към европейския съюз и стремглаво излезе на пазара на недвижимите имоти, я залявълна от евтини кредити. Това причини погром през 2007-ма година, когато страната бе тласната към най- дълбоката рецесия сред индустриализираните държави. Така някогашният „Келтски тигър" трябваше да приемеунизителната финансова помощ от ЕС и Международния валутен фонд.

В кулминацията на треската за недвижими имоти Бъкли получава 100- процентна ипотека, за да закупи жилище за 365 000 евро в покрайнините на Дъблин и то без да има постоянен доход. Артистът се е разделил с жена си, която сега живее в къщата, загубила поне една трета от стойността си.

"Жилището за един милиард евро" Бъкли обитава от началото на декември , като работи по "пристрояването" на кухня към дневната и вестибюла.

"Къщата" е толкова топла, че Бъкли спи без одеало. Стените са украсени с картини, направени от банкноти и монети, включително изображение на къща. То пък е направено от монети от по 5 ирландски пенса. Стените и подът са покрити с нарязани евра.

Бъкли се надява европейските политици да разрешат дълговата криза без да разрушат единната валута.

Но, ако все пак еврото се провали, артистът ще се радва да използва "загиналите" банкноти на еврозоната катосуровина за следващи проекти.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930