Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2012 11:38 - Съставките на желанието
Автор: cattattoo Категория: Забавление   
Прочетен: 1467 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


image

Според сезона и страната, на много храни се приписват афродизиачни свойства.

Шоколадът, чиято основа, какаото, е растителна, има много висока репутация. Истината е, че той съдържа вещества, които стимулират мозъка. Бананите също имат репутация на стимулиращи любовната игра, но изглежда, че фалическата им форма е единствената заслуга за нея. Картофите имат славата на "жарки" в Южна Америка, но тази слава не е пресякла океана. Те наистина съдържат в малки дози алкалоиди, но главно в листата. От зеленчуците с афродизиачни качества са познати трюфелите, целината и аспержите.

image

На мидите и стридите също се приписва принос към пикантността на любовните срещи. Според едни, това се дължи на съдържанието на йод и фосфор. Според други, бялата течност е единственият източник на страст, а тя всъщност е семенната течност на стридите. Смята се, че възбуждащият ефект е свързан с ролята във възпроизводството, но това досега не е доказано.

image

Хайверът също има почитатели. Яйцата изобщо имат репутация на афродизиаци. Кама Сутра препоръчва да се ядат в големи количества, за да се възстанови сексуалната енергия. Сред подправките най-много се слави джинджифилът. Канелата също се смята за стимулираща любовта, както и шафранът, магданозът, мускатовото орехче и кимионът. Ако човек се колебае на коя да се спре, може да ползва...къри, което е смес от повечето от тях.

image

Но, както има стимулиращи, така съществуват и храни страстоубийци. Народно поверие твърди, че марулята в големи количества потиска либидото. Научни аргументи, обаче, няма. В тази група влиза и ечемикът, от който се прави бирата. Но тя е набеден виновник, защото е знайно, че всяко прекаляване с алкохол е във вреда на сексуалната активност, пише БГНЕС.

image





Гласувай:
3


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Алкохолът:
05.01.2012 17:43
C2HO5OH, т.е. цапнеш 2, ха още 5, оха! И после почвате- устно, крачно, устно, крачно... Оха!
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930